Wilders Web Winkel

Geef ‘ns een Geert kado.

Wilderswebwinkel

Kunstenaars hebben goedkope, leuke en simpele Geert Wilders-producten ontworpen en bieden deze te koop aan op de website www.wilderswebwinkel.nl - Geef ‘ns een Geert kado.
Vanaf zaterdag 1 september 2012 zijn er in de webwinkel t-shirts, buttons en een dekbedovertrek met Wilders’ portret te koop. Ook is er het oud-Hollandse gezelschapsspel Mens doe eens normaal!.

Geert Wilders als kunstenaarsmuze.
De opvallende verschijningsvorm, de uitgesproken standpunten en het markante gedrag van Geert Wilders blijken een rijke inspiratiebron voor kunstenaars. Met dit project kopiëren kunstenaars zijn populistische strategie van oppervlakkige inhoud en van veel aandacht trekken.
Het initiatief is een goed voorbeeld van ‘cultureel ondernemerschap’. Dit is ook precies wat de PVV belangrijk vindt. In het verkiezingsprogramma staat ‘Kunstsubsidies, daar stoppen we mee.’ Deze webwinkel heeft als doelstelling het verdienen van geld door kunstenaars. Daarnaast is de WildersWebWinkel een groeiend platform voor kunstenaars om zich op creatieve wijze te verhouden tot Geert Wilders. Vooral Wilders heeft er aan bijgedragen dat de beeldvorming over kunstenaars in Nederland verslechterd is.

Wilderswebwinkel

Project i.s.m. Domenique Himmelsbach de Vries.

Publiciteit

08-10-12 Verslag van de opening in de Appel Arts Centre, Stem Terug/Vote Back door Daniël Bertina.

11-09-12 Interview met Peter Zantingh van NRC: Geef ‘ns een Geert kado: shirts, tassen en deurmatten met Wilders erop, overgenomen door de Telegraaf: Webwinkel met Wilders-prullaria.

Een item in het PowNews: